EU jog workshop

Azok a szakfordítók, lektorok, tolmácsok, akik uniós intézmények anyagaival foglalkoznak, rendelkeznek ugyan uniós ismeretekkel, de ezek az ismeretek gyakran csak részlegesek, egy adott területre vonatkoznak.

Az általános EU jog workshop 1. modulja során Dr. Lattmann Tamás nemzetközi jogász feladata lesz az, hogy ezeket az ismereteket rendezze, átláthatóbbá tegye. Ehhez az alapoktól fogunk indulni: az EU rövid történetével kezdjük, rátérünk az EU alapító szerződéseire, a (jogalkotó és egyéb) uniós intézményekre, az uniós jogszabályok fajtáira és céljaira. Ezt a modult nem csak szakfordítóknak, lektoroknak és tolmácsoknak ajánljuk, hanem bárkinek, aki munkája során – akár érintőlegesen is, de – foglalkozik az EU-val. Várunk tehát jogászokat, tanárokat, újságírókat – csak hogy néhány példát említsünk!

Az általános EU jog workshop 2. modulja során pedig megvizsgáljuk, hogy a fordító/lektor/tolmács számára melyek a legfontosabb háttéranyagok, hogyan érdemes feldolgozni egy uniós jogszabályt ahhoz, hogy abból a fordítói stb. munka során hasznos háttéranyag legyen – ezt a részt pedig Bugár-Buday Orsolya vezeti.

A workshop tananyaga természetesen a résztvevők igényeitől is függ – mi visszük az alapot, de  a konkrét tartalom rugalmasan alakítható!

Az általános EU jog workshop mellett tematikus workshopokat is tartunk, elsősorban uniós szakpolitika vagy közéleti témákban. Ezek a workshopok mindenki előtt nyitva állnak, valamennyi szakterületről várjuk az érdeklődőket!

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan szakemberek fogadták el eddig meghívásunkat, mint Mezei Dávid (KAP – közös agrárpolitika), Kováts Eszter (gender), Pogátsa Zoltán (gazdasági integráció), Nagy Boldizsár (menekültügy, migráció), Jávor Benedek (környezetvédelem).

A lenti listában látható a 2020-2021-es “tanévre” tervezett események listája. A kialakult, koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt az egyes alkalmakra a távolságtartás miatt sajnos csak kevesebb jelentkezést tudunk fogadni, a termek kapacitása okán.  Az adott időpontra kattintva elérhetők az adott alkalommal kapcsolatos bővebb információk:

Érdeklődés vagy jelentkezési szándék esetén írjanak nekünk, vagy iratkozzon fel az értesítésekért, újabb programokért!