EU jog workshop

Azok a szakfordítók, lektorok, tolmácsok, akik uniós intézmények anyagaival foglalkoznak, rendelkeznek ugyan uniós ismeretekkel, de ezek az ismeretek gyakran csak részlegesek, egy adott területre vonatkoznak.

A workshop során Dr. Lattmann Tamás nemzetközi jogász feladata lesz az, hogy ezeket az ismereteket rendezze, átláthatóbbá tegye. Ehhez az alapoktól fogunk indulni, az EU rövid történetével kezdjük, rátérünk a (jogalkotó és egyéb) uniós intézményekre, az uniós jogszabályok fajtáira és azok szerkezeti egységeire, valamint céljára.

Megvizsgáljuk, hogy a fordító/lektor/tolmács számára melyek a legfontosabb háttéranyagok, hogyan érdemes feldolgozni egy uniós jogszabályt ahhoz, hogy abból a fordítói stb. munka során hasznos háttéranyag legyen – ezt a részt pedig Bugár-Buday Orsolya vezeti.

Mellettük pedig az egyes ún. “tematikus” workshopokon az adott szakterület egy elismert szakértője is részt vesz.

A workshop tananyaga természetesen a résztvevők igényeitől is függ – mi visszük az alapot, de  a konkrét tartalom rugalmasan alakítható!

A lenti listában látható a 2019. őszre tervezett események listája. Az adott időpontra kattintva elérhetők az adott alkalommal kapcsolatos bővebb információk:

OKT.5
Szo, 10:00EU jog workshop szervezésében
NOV.15
P, 15:00EU jog workshop szervezésében
NOV.16
Szo, 10:00EU jog workshop szervezésében
NOV.29
P, 15:00EU jog workshop szervezésében
DEC.7
Szo, 9:00EU jog workshop szervezésében

Érdeklődés vagy jelentkezési szándék esetén írjanak nekünk!